DANSERE

Under ser dere en presentasjon av danserne som er engasjert i våre prosjekter.

Aurora Itland

Aurora Itland er utdannet danser ved Balletthøgskolen v/ KHiO (tidl. Statens Balletthøgskole) i 2017. Hun jobber nå freelance som utøvende danser og koreograf med base i Oslo. 

Aurora jobbet 2018-2019 som ballettdanser i "The Phantom of the Opera" som ble satt opp for første gang i Norge ved Folketeateret og sett av mer enn 150.000 publikummere. Hun har også jobbet med Panta Rei Danseteater, Dahls Danseteater, Dans/5 og utendørsmusikalen "Den Hvite Dame", i tillegg til flere egne verk, deriblant soloen "Ignorance is bliss" og trioen "Sepia".


Produksjoner:

- The Painting

- One2Seven

Jade Sofie Wulff

Jade har en bachelor i dans med pedagogikk fra Norges Dansehøyskole, med fordypning i moderne- og samtidsdans.


Jade er grunnlegger av Ruby Dansestudio med Marie, og har sammen med Ruby Crew  har danset og koreografert for ulike arrangementer rundt i Østfold, deriblant Sirkus Østfold, James Bond in Concert, A Musical Celebration m.fl. Utover dette har Jade danset i ulike forestillinger, som «Mean Motion Resonance» av Sverre Heidenberg og «A Powerful thing» koreografert av Karen Hammervik Flø.
Produksjoner:

- The Painting

- One2Seven

Sara Stang Møller

Sara har en bachelor i dans med pedagogikk, fordypning moderne- og samtidsdans fra Norges Dansehøyskole i Oslo.


Hun har siden endt udanning i 2014 jobbet som både danser, pedagog og koreograf i Halden og Østfold. Hun jobber til daglig som dansepedagog ved Halden Danseskole og som administrativ leder i Applaus Kulturproduksjoner, herunder Halden Danseskole, Halden Teaterskole og Kultur-SFO. Hun har erfaring som både danser, koreograf og produsent fra prosjekter som Den Hvite Dame, SHIFT, Dansens Dag Halden, Flere Farger Halden, Jul På Rød, Juleselskapet, Halden Teaterskole og Østfold Dansekompani for ungdom.


Sara er initiativtaker, eier og daglig leder for  Festina Lente Dansekompani. Produksjoner:

- The Painting

- One2Seven

Carl André Johansson

Carl André Johansson er utdannet musikalartist og danser fra Bårdar Akademiet, og jobber i dag hovedsakelig som danser og koreograf.


De siste årene har han danset i sine egne produksjoner, i tillegg til å ha jobbet i blant annet musikal, opera og flere enkeltprosjekter. Han har undervist i dans og teater rundt omkring på Østlandet.

Han har blitt tildelt Ullners dansestipend for 2018 og vært nominert til Østfoldtalentet 2019.

Produksjoner: 

- ZERO

Marie Engen Wang-Hansen

Hun har en bachelor i dans med pedagogikk fra Norges Dansehøyskole, med fordypning i moderne- og samtidsdans. 


Marie er grunnlegger av Ruby Dansestudio med Jade. Hun har danset og koreografert på flere arrangemeneter rundt i Østfold med Ruby Crew blant annet Verdens Kuleste Dag, Sirkus Østfold, A Musical Celebration m.fl. Marie har også danset i flere forestillinger blant annet "BIKT" med Bibbi Winberg som veileder, stykket "Det vi i̶k̶k̶e̶ husker" av Anne Ekenes og "Subject First" av Judith Sanches Ruiz under avgangsforestillingen til Kull 25 ved NDH mai 2018.Produksjoner:

- The Painting

- One2Seven

Andrea Dahl

Andrea Dahl er utdannet danser og dansepedagog på Norges Dansehøyskole, med fordypning i jazz og ballett våren 2018.


Hun har undervist ved flere kveldsskoler i Oslo og Halden i ulike sjangre. Som frilanser jobber hun med egne prosjekter, både som danser og koreograf. Sommeren 2019 var hun danser i forestillingen «Brikke i Rammen» sammen med kompani Taurus. Høsten 2019 satte hun opp forestillingen «Hugs meg» sammen med medkoreograf og danser Solvei Uglum Krogstad, på Scenehuset i Oslo. Denne har de også vist utdrag fra på Dansekunst i Grenland, RÅdans-festivalen og Oslo Jazzdansfestival.
Produksjoner:

- The Painting

- One2Seven

Julie Drønen Ekornes

Julie Drønen Ekornes jobber som danser - med base i Oslo. Hun har en bachelorgrad i moderne- og samtidsdans fra Kunsthøgskolen i Oslo 2004-2007.


Har bl.a vært engasjert hos Panta Rei Danseteater, de siste ti årene - med utstrakt turnévirksomhet i inn- og utland. Hun har også mye erfaring i å holde workshops i kreativ dans, repertoir og moderne dans. 


Produksjoner:

- One2Seven


Sverre Magnus Heidenberg

Sverre er utdannet danser og dansepedagog fra Universitet i Stavanger, og Danshögskolan i Stockholm.


Han er eier og daglig leder for Applaus Kulturproduksjoner, med datterselskapene Halden Danseskole, Halden Teaterskole og Kultur-SFO. Han er også styremedlem i Fredriksten Kulturproduksjoner, som står for etableringen av prosjektet Den Hvite Dame. Han har lang erfaring som både produsent og prosjektleder i kulturfeltet. Som danser har han jobbet over 20 år, med flere koreografer og kompanier i Skandinavia, de siste 10 årene hos Jo Strømgren Kompani. Sverre har også hatt styreverv i Fond For Utøvende Kunstnere, Halden Kulturråd og Dansekunst i Østfold, sistenevnte som leder og initiativtaker. Til daglig jobber han som lærer ved Halden vgs.


Produksjoner:

- ZERO


Live Skullerud


Live Skullerud fullførte sin bachelor i utøvende samtidsdans ved Universitetet i Stavanger i 2018. Hun jobber nå frilans som skapende og utøvende dansekunstner med base i Fredrikstad og Stavanger. Live danser for det London/Stavanger-baserte dansekompaniet Hagit Yakira Dance, i tillegg til å medvirke i flere enkeltstående produksjoner og skape egne prosjekter. I 2020 er Live "årets spire" i mentorprogrammet SPIRE, et samarbeid mellom Tou Scene og Regional Arena for Samtidsdans i Stavanger.

Produksjoner:

- One2Seven